Je lepší Honda NC750S nebo NC750X?

1 comment
Je lepší Honda NC750S nebo Honda NC750X? Na takovou otázku bych snad i mohl nějak vyhýbavě odpovědět, pokud bych ji ale nepovažoval za úplně blbou. "Esko" i "Ixko" jsou jsou totiž úplně stejné stroje! No, skoro. Liší se "jen" výškou podvozku a řidítek a "kapotáží". Ale přesněji toto dělá ten hlavní rozdíl v charakteru naháče a (malého) cendura. Onehdy jsem pro názornost udělal narychlo pár srovnávacích obrázků siluet.



Spasováním obrázků podle rámu a motoru (ty s modrým pozadím) je jasně vidět, že "tělo" i "střeva", nebo vlastně "srdce" obou "encéček" jsou úplně shodné. Včetně ocasu a zadních stupaček.

Nemá cenu se teda dohadovat, co je lepší. A stejně tak je úsměvné tvrdit, že s jednou je větší zábava jak s druhou. Prostě někdo má raději naháče, druhý se cítí dobře s nálepkou cestovatele. Obě motorky toho zvládnou víc, než co kdo v našich končinách vyzkouší. ;)

Technické údaje hledej u výrobce na Honda NC 750S | Katalog motocyklů a motokatalog na Motorkáři.cz a Honda NC 750X | Katalog motocyklů a motokatalog na Motorkáři.cz

A ano, v tomto srovnání vynechávám Integru i vzdáleněji příbuzné X-ADV.

pondělí 18. května 2020

1 komentář: