Nový tlumič s vlastnostmi medvědího sádla

Leave a Comment
Hospodářské noviny (IHNED.cz) v pondělí 13. 6. 2016 zveřejnily pod titulkem Češi vyvinuli tlumič, který výrazně snižuje spotřebu. Vědci jim nevěří, zájem přesto mají i Japonci článek o převratném vynálezu nového tlumiče. Ve zkratce (text spadá pod "exkluzivní obsah", takže si ho nikdo nikdy nepřečte celý):
"Společnost Danreta Invest z Nového Bydžova ohlásila vynález tlumiče hluku výfukových plynů, který má významně snížit spotřebu pohonných hmot. Zařízení pracuje s hlukovou vlnou, kterou rozdělí do více částí, které pak nechá srazit se. Výsledkem má být nižší tlak výfukových plynů v motoru a tím i nižší spotřeba až o 30 procent. Účinky zázračného tlumiče ale zatím neověřila žádná nezávislá instituce a příliš jim nevěří ani oslovení odborníci."
Ano, věřit se tomu moc nedá, žádný jiný zdroj novinku neprezentuje. Na webu Danreta Invest najdete rok staré novinky a vygooglíte maximálně leták tlumiče 2016.cdr (pdf vytvořené 6. 4. 2016). Poněkud skrytý je k nalezení MĚŘÍCÍ PROTOKOL O MĚŘENÍ HLUKU MOTOROVÉ SEKAČKY HECHT IP64FA se závěrem "Kvantitativní hodnocení poklesu celkové hladiny hluku o 4 dB je značný pokles a opravňuje k předpokladům ještě výraznějších hodnot útlumu hluku při drobnějších úpravách konstrukce." Mno. Tak počkáme a uvidíme...



středa 15. června 2016

0 komentářů:

Okomentovat