Kde vzít kód pro autorádio v Renaultu? V aplikačce!

8 comments
Je všeobecně známá věc, že vyměnit žárovky potkávaček v Renaultu Scénic je "porod". Přitom praskají velmi často. A protože jsem se o tuto operaci už dříve marně pokoušel, zajel jsem jako obvykle při nejbližší příležitosti do servisu. Tentokrát ale do jednoho dosud nevyzkoušeného, zato při cestě. Neměl jsem to dělat. Opravdoví Renaulťáci ví, kam a jak sáhnout. Tento dobrák ale při, sice úspěšné, operaci odpojil baterku, takže jsem odjel se svítícím světlem, ale bez hrajícího rádia.

Je všeobecně známá věc, že autorádio odpojené od napájení se zakóduje. Kód jsem samozřejmě po nějakých papírech a poznámkách hledal marně. Značkový servis kód zjistí, ale jen tak po telefonu nebo emailu vám jej nesdělí. To bych tam musel zajet osobně, což by eliminovalo jedinou výhodu předchozí výměny žárovky.

Zkusil jsem zapátrat po Internetech. Můžete zkusit on-line službu CAR RADIO CODE, ale s tou jsem nijak neuspěl. Pak můžete zkusit na fóru Renault Club ČR / SR • Zobrazit téma - Odblokovaní radia-zjištění kódu-čtěte 1 příspěvek na 1straně nebo Odblokovaní radia-zjištění kódu - Technický koutek - Fórum - Renault klub (obsahuje i krátký popis, kde najít štítek rádia a jak autorádio vymontovat).


Dohledal jsem ale i aplikaci pro Android Renault Radio Code Generator. Do této aplikace musíte zadat kód ze štítku autorádia, nebo jej načíst z čárového kódu. A kód k odemknutí autorádia máte okamžitě k dispozici.

Jediný problém je, že budete muset autorádio kvůli štítku vymontovat. Já si naštěstí naše autorádio ofotil při připojování AUX kablíku před několika lety, takže jsem jen musel u správnou fotku dohledat.

Další aplikace s podobnou funkcí je Renault Radio Code Calculator. Ale s tím jsem si nějak neporozuměl.


(Ano, jistě, i tento postup se dá zneužít, jako všechno. Ale určitě víc lidem pomůže.)

středa 16. listopadu 2016

8 komentářů:

  1. Stáhl jsem si tu aplikaci do mobilu a s tou jsem byl úspěšný. Děkuji za super návod.

    OdpovědětVymazat
  2. Výše uvedené odkazy na aplikačky už nefungují. Ale dostupné jsou, hledej https://play.google.com/store/search?q=renault%20radio ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pomoc. Nalezeno a jde to.

      Vymazat
    2. Ano kód máte, ale jak zadat, všichni píší ale je to jen takový napůl.
      Tak teda bod po bodu: po zapojení radia, nebo odpojené baterce.
      1, zmáčknout zapnutí radia na radiu, takový ten klasicky značený spínač radia.
      2, na palubní desce případně na radiu se objeví code a 4 pozice
      3a, s pádly pod volantem, vše ovládá kolečko ( jediné co vpravo pod volantem je ) vychýlením, nebo-li přitažením kolečka směrem k volantu měníte čísla dle kódu na palubní desce ( co jsou hlavní budíky jako třeba rychloměr ), nebo radiu, až nastavíte správné číslo na danou pozici. Potom normálně tím samým kolečkem posunete zatočením na další pozici a zas potvrdíte správnost přitažením kolečka k volantu a pak zas zatočením postupujete číslo na další pozici a tak až na poslední 4. číslo a v případě nuly doporučuji ji taktéž točením kolečkem nulu znovu nastavit. Po nastavení poslední číslice je třeba kolečko víc přidržet směrem k volantu a naskočí sama nějaká stanice, dál zadávat stanice v předvolbách jako u všech rádiích, potvrdit zmáčknout pozici, pípne a dál. 3b mi to už nepouští, ale je to stejné alepřímonaradiu

      Vymazat
  3. Je možné že má kód 7 čísel? Je to na rádiu

    OdpovědětVymazat